Gaypride

De Amsterdam Gay Pride is wereldwijd een bekend evenement. Zeg: “Amsterdam Gay Pride” en vele zullen denken aan de gigantische botenparade door de grachten van Amsterdam. Het evenement duurt maar liefst negen dagen. De feestelijke sfeer heeft een indrukwekkende boodschap, namelijk een pleidooi voor de emancipatie van de homo-, lesbo- bi- en transgemeenschappen. De Gaypride is één van de drukst bezochte publieksevenementen van Nederland.

Boodschap

De boodschap van het evenement is het aandacht blijven vragen voor mensenrechten, tolerantie acceptatie en gelijkheid van homo-, lesbo- bi- en transgemeenschappen waar ook ter wereld. Het zichtbaar maken van diversiteit, daar gaat het allemaal om.

Evenementen

Diverse evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport zijn tijdens de Gaypride te bezoeken. De Amsterdam Gay Pride biedt voor elk wat wils. Bekijk ook de website voor meer activiteiten rondom dit evenement.

Komt u van buiten Amsterdam, of wilt u tijdens dit evenement gebruik maken van onze haven? Laat het ons op tijd weten via het contactformulier of bel ons even op.